Mediumschap | hoe werkt een medium

Wat is een Medium?

Een medium is iemand die contact legt met de wereld van overledenen en bewijst dat die wereld bestaat.

Als je komt te overlijden blijft je fysieke lichaam achter, maar je ziel, de essentie van wie je bent, leeft voort in een andere dimensie.

Een medium is iemand die zich openstelt via zijn of haar innerlijke zintuigen en de energietrillingen opvangt en vertaalt. Overledenen vertellen verhalen en komen met feiten over zichzelf en anderen. Na ons leven hier op aarde gaat het leven verder. Overledenen willen niets liever dan gehoord worden.

Bij het opleidingscentrum van José Gosschalk in Naarden ben ik opgeleid op een nuchtere manier. Geen zweverige verhalen maar een nuchtere kijk op spirituele zaken. Zij is opgeleid binnen de Engelse school. In Engeland is het mediumschap een erkend beroep. Regelmatig heb ik bij het Arthur Findlay College in Standsted cursussen en trainingen gevolgd bij de beste mediums van de wereld.

Wanneer ik contact maak met een overledene zal ik duidelijke en herkenbare bewijzen moeten leveren. Een bewijs is iets wat ik vertel over de overledene. Bijvoorbeeld; hoe zijn/haar karakter was, hobby’s, vakantieherinneringen, werk of ziektebeeld.  Ik vind dat ik pas echt verder mag gaan in het contact als de bewijzen zijn verteld.

Samengevat;

 • Door mij af te stemmen op de ziel van de overleden ontstaat er communicatie.
 • De energie, berichten, gevoelens, herinneringen, beelden en woorden van de overleden ziel worden vertaald.
 • Er is sprake van een goed contact als er bewijzen zijn die door jou herkend worden.
 • Bewijzen kunnen zijn; een beschrijving van het karakter, soort relatie, hobby’s, een gedeelde herinnering, werk of de manier van overlijden.
 • Als er werkelijk contact is gemaakt met de overleden ziel kan er een boodschap door gegeven worden.

Hoe werkt een consult?

Na een korte uitleg, gaan we van start. Jij luistert en vertelt niets. Wanneer ik contact voor je maak met een overledene, dan zijn daar 3 partijen voor nodig.

De overledene geeft informatie door. Ik moet die informatie goed ontvangen en doorgeven en jij, als cliënt, geeft aan of je de informatie wel of niet herkent. Door een duidelijke ja, nee of ik weet niet te zeggen.

Als je de informatie niet herkent, geeft dat niks. Ik weet dan dat ik me anders moet afstemmen. Of het kan zijn dat je de gegeven informatie thuis na moet vragen omdat je deze niet herkent van wat er verteld wordt. En soms vertaal ik het gevoel of de beelden onvoldoende of ben ik onvoldoende helder afgestemd.

Je kunt altijd met je smart Phone of dictafone het consult opnemen.

Voorwerpen of foto’s meenemen mag, maar ik heb ze niet nodig.

Demonstratie

Tijdens een demonstratie werkt een medium voor een groep mensen in een zaal, huiskamer of in mijn praktijk.  Aan de hand van karakteristieke kenmerken zal een overleden dierbare omschreven worden. Afgesproken wordt dat u uw hand kunt opsteken als u iets herkent van de kenmerken die benoemd zijn.

Het leven gaat door na de fysieke dood. Contact maken met overledenen is iedere keer bijzonder en toch heel normaal.
In een (huis)kamer of in mijn praktijk maak ik graag contact met de overledenen. Hun gedachten of gevoelens doorkrijgen en overbrengen aan degenen voor wie de boodschappen bedoeld zijn.

In een demonstratie voor een groep worden door de overledenen aan mij beelden getoond. Soms hoor ik woorden. Deze beelden en woorden vertaal ik zo letterlijk mogelijk. Door de bewijzen te benoemen kom ik bij de juiste persoon terecht. Door met plezier, liefde en gevoel hun gedachten en gevoelens of een boodschap over te brengen wordt er een brug geslagen tussen de levenden en de doden.

Ik toon graag op verschillende manieren dat onze dierbaren nog steeds om ons heen zijn. Ze staan ons bij door ons liefde, steun en troost te geven. Zij maken ons duidelijk dat het leven doorgaat en zij in liefde bij ons zijn.

Huiskamer reading

Als je met familie, vrienden en of kennissen thuis bent kan je een afspraak maken voor een huiskamerreading. Ik zal dan net zo als bij een demonstratie in een zaal contacten bij u thuis maken.

Heb je thuis geen mogelijkheid om gasten te ontvangen dan is het mogelijk om deze avond bij mij te verzorgen.

Als je een avond wilt organiseren dan kun je dat via de mail of per telefoon aan mij doorgeven.

Het effect

Effect van een contact maken uit de geesteswereld;

 • Nadat er voldoende bewijzen zijn gegeven over de overledene ontstaat er een nieuwe en andere verbinding met degene die is achtergebleven op de aarde.
 • De verbinding geeft de mogelijkheid om dingen die niet zijn uitgesproken uit te spreken.
 • De nabestaande kan horen wat er gezegd wordt maar nooit is uitgesproken.
 • Soms kan het helend zijn voor de achterblijver te weten dat de overledene wel in een andere dimensie is maar nooit iemand alleen laat.
 • De verbondenheid is voor altijd. Het stoffelijk lichaam is verlaten maar de ziel blijft eeuwig bestaan.
 • Al zien wij de overledene niet, ze zijn er nog wel!
 • De overledenen zijn altijd bereid om mee te werken aan een contact en geven maar wat graag bewijzen dat ze er zijn.
 • Door te weten dat de overledene er is kan dat een steun in het rouwproces zijn.
 • Overledenen zijn altijd bereid om steun te bieden in jouw leven hier op aarde.
 • Door bewust te worden dat het leven door gaat als je overlijdt, komt er meer rust.
 • De angst voor de dood vermindert, omdat je ervan overtuigd bent geraakt dat het leven doorgaat.
 • De ziel ontwikkelt zich altijd, en de persoonlijke groei hier op aarde gaat altijd door in een andere dimensie na het overlijden.

Misschien heb ik niet alles verteld wat je nu wilt weten,
bel me maar even:
06 41385466

Startende cursussen & workshops

Welkom op 2 locaties

Apeldoorn: Elzenlaan 22
Amsterdam: Borneolaan 307

Algemene informatie

Privacyverklaring
Cookieverklaring (EU)

BTW-id  NL003484201B36
KVK-nummer 80713440 

Contact met Tonny

T: 06 41385466
E: tonnyvos@readingcoaching.nl

Fotografie: PixabayMorguefile en eigen werk